Wednesday, June 29, 2011

MALAYSIA VS TAIWAN

TAIWAN
MALAYSIA



MALAYSIA VS TAIWAN SEMOGA BERJAYA TEAM MALAYSIA MALAM NIE...  GEGARKAN STADIUM BUKIT JALIL MALAYSIA BOLEH!!!!

GOMO.. MALAYSIA GOMO...




Tuesday, June 28, 2011

hari persatuan...

Bersukur pada kehadrat ilahi, semesta ini walaupun aku dah jd alumni.. aku smpat gk cuarah tenaga untuk kali terakhir kt silat cekak uitm... sbb semsta lepas aku x dpt join kerna aku praktikal..dan x lupa kpd smua ahli silat cekak baru thniah kerna join silat ini.. n thniah kepada smua ahli jawatan kuasa silat cekak uitm.. U ALL THE BEST ar..

suasana pada hari persatuan (ESKEP)..





thniah smua... cayok2 CEKAK

UiTM Di Hati Ku

peace!!!

CEKAK!! CEKAK!!!

malaysia boleh !!.. cekak boleh!!!

jom lawan farez ko ambik tongkat nie 1, aku 1

bersama azzuan teakwando..

action je lebih nie... smua

team teakwando jiran ktaorg

smoga berjaya smua...sekalung penghargaan kepada smua yg terlibat pada hari ESKEP nie.. n xlupa jga pada smua pelajar part 1 yg memeriah kan majlis nie..

Monday, June 27, 2011

xtiviti gotng royong HEA..

Assalamualaikum semua lme jgk x mengarot dlm blog.. bermula hari ahad 26/6 hnga ary nie.. kita org bergotong royong. smua staf n skp2 hea terlibat.. mcm2 gelagak la bla duk hea.. walaupun letih gotong royong kta happy... hahahaa mkan free( trima kasih kpd K.Kuna ) nti wak makan ag save bajet hahaha.. trima kasih jgk pada kak Sa lead pnya gtong royong ary nie.. Abe Miji, Abe Arman ( OMG, "ape pun x boleh" ), Abe Yie, K.Na, K.Ee(like JAMBU).Ti, K.Rah, K.Tun, skp2 HEA(Kamal Rool(president SKP HEA), Azzuan(pembntu KAmal), Qasimi n Syafiq(MDAB) n smua yg terlibat secara langsung atau x langsung..

bersunguh2 skp2 hea... beruntung hea dpt korng hahaha lpas nie bleh suruh ag..

sebelum....

azzuan, qasimi n syafiq kemas laaaaa... jp g mkn nasi ulam ep...

syukur HEA dpt skp mcm nie.. hehehe

pndai ke nie En Kamal Rool nie ngecat...?? jom tgk selepas nya jd mcm mane??

selepas selesai.... 
waaaa kemas nya... cntik kan...

like ar pink JAMBU (ape pun x boleh..)




Monday, June 20, 2011

Pantun Aurat Wanita



Baju nipis nampak bayang
Peha gebu saja ditayang
Lebih baik tak pakai baju senang
Dah tentu boleh tunjuk terang-terang

Baju ketat seluar sendat
Pakai tudung just ikat-ikat
Dari mula memang bukan adat
Disudut agama pun gaya tak berkat

Tudung jarang baju nipis
Pakai sikit boleh nampak ‘garis’
Mata orang terbeliak, kita membengis
Bila kena kutuk, kenapa menangis

Lengan pendek blaus gantung
Jeans ketat melekat dipunggung
Jadi orang Islam ni sebenarnya beruntung
Agama tak suruh berbungkus macam pocong

Apa rasanya, kepala bertudung, kain terbelah
Kalau takat rambut orang kurang ghairah
Lain kalau peha gebu atau ternampak lurah
Mata yang memandang boleh keluar darah

Kebaya ketat, kain terbelah
Ikat tudung macam tak sudah
Nak ikut suruhan agama memang tak mudah
Tapi Islam sebenarnya indah

Tutup aurat bukan suruh berselubung
Sampai tak nampak muka dan hidung
Yang faham tuntutan amat beruntung
Taklah bersungut mulut pun muncung

Dah kalau mula minat nak bertudung
Cubalah sesuaikan apa yang disarung
Kalau masih rasa jiwa tu ‘mendung’
Maknanya nafsu tu belum dapat dibendung

Bertudung itu bukan satu paksaan
Ianya lebih kepada keinsafan
Selalunya nafsu masih dikuasai syaitan
Itu la pasal fesyen pun yang bukan-bukan

Asal menutup aurat itu tuntutan
Kalau dianggap susah, tu sebab bosan
Yang ye nya hati tak berkenan
Tu yang berjela-jela mencipta alasan

Menutup aurat satu syariat
Kepada agama kita taat
Hidup berkat pahala berlipat-lipat
Didunia selamat, di akhirat hebat

from :
http://www.gempak.org/forum/showthread.php?t=3801

Imej Yang Diambil Melalui Mikroskop Elektron













Gambar ini mungkin kelihatan seperti gergasi atau binatang dari filem-filem seram.

Namun, ianya semua merupakan hidupan yang ada didalam rumah kita, pakaian dan juga badan kita. Sebuah buku yang berjudul ‘Micro Monsters’ menunjukkan beberapa jenis makhluk yang menjijikkan (makhluk bersaiz mikroskopik).

Penulis dan ahli zoologi, Tom Jackson, telah menghabiskan tiga bulan untuk mengumpul imej-imej tersebut untuk dimasukkan ke dalam buku beliau.

Para saintis ‘mewarnakan’ makhluk-makhluk ini dengan warna emas, dan kemudiannya membekukan mereka dengan cecair nitrogen lalu mengimbas imej tersebut.

Maka terhasillah imej yang mengagumkan.


(copy from gempak.org)

Saturday, June 18, 2011

Malaysia vs Myanmar

Tahniah stadium Sultan Muhammad ke IV menjadi tmpat perlawanan pershabatan antara Malaysia vs Myanmar, semoga skuad bimbingan Dato' K.Rajagopal memenangi perlawan persahabatan bersama Myanmar mlm ini.. penyokong2 bola sepak malaysia ramai2 la memeriah kan perlawanan mlm ini..walaupun mlm nie shahrul n s.chanturu xmain xsbb kecederaan, manakala pulak fahmi bermian skuad olimpik harap2 amirul hadi bleh mnjadi berbisa mlm ini hanya die je satu2 nya pnyudah. selain itu kita mmpunyi pertahan n mid yg kuat... berkerja keras smua k skuad Dato' K.Rajagopal. 
selamat datang ke negeri KELANTAN DARUL NAIM.

Nie tiket bkn aku yg pnya.. tiket nie kwan aku yg punya syazwan malek, rashdan n khairul izwan.. kwn2 ku maaf kerna xleh nk join.. aku tgk dlm tv je la mlm nie perlawanan nie.. msti hebat perlawanan mlm nie..pastikan korg bersuara k mlm nie.. jgn lempar mercun plak penyokong2 sekelian.. jd lah penyokong yg bijaksana.. jgn kerna mercun kita kalah lg ok..

Selamat Menoton Malaysia vs Myanmar

pam tandas pun grill cangih

tgk pic nie... pam tndas pun letak grill hahahaha ganas22 manusia skrng asalkan besi smua nya die nk kebas ish222 nie klu pelancong mai malaysia x ke malu.. msti die gelak z henti2 tgk pam tandas di grill..harap smua jgn la jd gilo besi sapa pam pun nk jgk..

Friday, June 17, 2011

first time masak.. (telur masak kicap org bujang)



telur masak kicap
nie first time aku masak sndiri nasib baik la jadi telur masak kicap, haha sedap x aku pun xtau tnye la syafiq, qasimi n azzuan sedap ke x telut masak kcap aku nie.. hehehee resipi nya sapa yg nk cuba gk bleh ar..

resipi nya:

3 bawang  merah
2 bawang putih
4 telur
kicap manis secukup rasa
air (sesuka hati mahu tawar masuk bnyak air hahah)




goreng telur dahulu.
tumis bawang putih n bawang merah sehinga layu.
masuk kan air sesuka hati..
masukakan kicap.
tguu sehingga kicap sebati n mendidih
masukakan  telur yg sudah di goren td(tgu beberapa mint tgk telur tu agak2 dah rasa kicap siap)
sedia di hidangkan hehehehe

aku x tau btul x resipi nie.. klu jd btul ar tuu hehehehee :)
jgn marah aku klu x jdi...

aktiviti suka2 jeram linang

video

sesampai nya kami dlm kul 6.30pm.. tp tmpat ini kan tutp kul 7. kami ado 30 mit je nk mandi. pape pun dlm mase 30 minit kta org bleh enjoy.. cdang untuk pergi ke jeram drpa En Hisam. etaha kanpe tiba2 kt offis die ajak ktaorg g jeram ahaha..jadi ktaorg on je kalu g jale hahaa..elok gk tempat nie tutup kul 7 x terlepas nora elena. p enjoy la jgk walaupun kejap je ktaorg g.tgk en dlm video tu pun kita tau bertapa seronok nya hahaha.. jeram linang kelantan tmpat nya menarik.. masuk percuma airnya agk jernih..air nya agk sejuk best.... ok sapa2 yg x pernah dtg mai la ep jeram linang kelanta...

beberapa pic pandangan seblum kta org mandi : 

pintu masuk jeram linang
otai2
jabatan pendek..
sebelah kanan tu gerai makan
lepas ktaorg smpai umah singgah plak di cafe TDM ehhe, beli makanan ckit untuk dimakan mlm nie.. pusing cafe hampir 3 kali p satu pun makanan x terliur ish22 last2 ayam jgk jd pilihan..  nie bli mkanan smbil2 nk tgk nora elina., citer favorite azzuan(tuan kesatria) msti ramai yg knl..

video

nie la video ktaorg kt umah... hehehe sapa tu bc doa hahah cikgu rupa nya... bgus2.. stakat nie je la aku mengarut nya.. hahahah sekian trima kasih.. tq too EN Hisham..

Tuesday, June 14, 2011

Tahniah kpd En Imran n puan mas ayu....

Tahniah n selamat pengantin baru.. semoga berkekalan ke anak cucu cicik n ape22 laa... trima kasih jgk kerna mnjmput ktaorg.. n sory x beli hadiah ahaha.. salah kan gaji kerna x msuk ag hehehe....
 photoshot bersama en imran..

SELAMAT PENGANTIN BARU

pengantin xsedar pic kta sgr snap pic diorg..

taajan air minuman Ustaz Khairi



snap by: en hishamudin edit by: eddy khairul

skp hea bersama pengantin baru

aku bersama pengantin... heehehhe

Wednesday, June 1, 2011

last day interview ISMP

Salam n slamat pagi smua, pg nie last day jd urustia hehehhe best nya... bleh g HEA lpas dah tangungjwb cnie.. pg nie kamal rool bg tklimat pd calon pnjg gler.. nie malas bg kt die.. bla ckp gk lmbat la nk berhenti hhahaha.. p bla la aku nk jd macam Kamal Rool ckp dpn khlayak ramai smooth je.. p best ar jgk jd urustia nie, mkn free dpt gk la pngalam hnld temuduga.. best jgk wak org2 nk ditemuduga bedebar2 hahahaha kesian korg dpt ktaorg urustia hahhahaha..tp korg calon2 temudaga jgk kna beruntung la panel2 smua nya baik2 blako...last day interview day hahahah lpas1 keje..yg best nya mse interview nie dgr sek2 panel ckp pasal calon2 hahahaha mcm2 ado... mukadimah lintang pukang laa..panel surh nasyid laa, dikir la, bestnya...
calon jgn igt panel2 mmbuli plak sbb smua yg panel surh tu ado makna nya.. calon2 harus lah bersyukur kerna anda adalh yg terpilih dr kalangan yg memohon... bnyak la plak ckp is222...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...